Extraatje bij aanschaf schone bestelauto

Schaft u een energiezuinige bestelauto aan dan kunt u gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek, de Vamilregeling maar u komt ook in aanmerking voor een vrijstelling van de wegenbelasting en BPM. Vanaf 1 oktober 2012 kunt u naast deze voordelen ook nog gebruikmaken van een subsidie die kan oplopen tot € 3.000.

Sinds 1 oktober 2012 kunt u voor uw nieuw aangeschafte energiezuinige bestelauto een subsidie van maximaal € 3.000 aanvragen. Deze regeling geldt voor voertuigen met een benzinemotor met een CO2-emissie van ten hoogste 50 gram per kilometer en voor voertuigen die worden aangedreven met een elektromotor. Heeft u een voertuig gekocht met een CO2-uitstoot tot 95 gram per kilometer, een lpg-installatie of een milieuvriendelijke diesel dan kunt u een subsidie tot € 1.250 krijgen.

Voorwaarden voor subsidie bestelauto
Deze subsidie verkrijgt u alleen als u een nieuw voertuig aankoopt dat u tussen 1 oktober 2012 en 31 december 2014 definitief te naamstelt en u de aanvraag als eerste kentekenhouder indient. Ook moet uw subsidieaanvraag binnen drie maanden na afgifte van het definitieve tenaamstellingsbewijs zijn ingediend bij Agentschap NL. Op dit moment moet u deze aanvraag nog schriftelijk doen maar de verwachting is dat dit binnen enkele maanden elektronisch kan. U hoort binnen acht weken of u de subsidie ontvangt.

Bron:
Rendement Uitgeverij